söndag 17 maj 2015

Vad händer om vi tar bort alla färger utom svart och vitt?

 
Att utforska färger är härligt och något som barnen kan hålla på med hur mycket som helst. Det är spännande att blanda i vitt och svart och se vad som händer med färgerna. Ibland kan jag som pedagog uppleva att svart färg kan vara något som tillför en målning något men också något som kan förstöra målningen om det svarta blir för dominant. Här ville jag utmana barnen i att använda sig av enbart svart och vitt för att utforska kontraster och egenskaper hos de respektive färgerna. Vad händer om vi målar vitt på vitt eller svart på svart? Jag dukade upp ett bord med flaskfärg, vattenfärg, svarta pennor, vita och svarta oljepastellkritor samt svarta och vita pappersremsor. På väggarna satte jag upp inspirerande konstverk i vitt och svart. Jag målade också en hand för att inspirera barnen.
 
 
 

 
Barnen började först att måla lite försiktigt. Snart kom de dock igång och målade för fullt. När de gemensamma målningarna började kännas färdiga fick barnen även spetsdukar i papper och pappersblommor som de kunde klippa ut och limma fast på målningarna.


De färdiga konsverken i svart och vitt. De är fulla med detaljer och visar verkligen på barnens utforskande av svart, vitt, kontraster och mönster. Jag tycker att dom blev fantastiska!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar